+ Meer informatie

Recensie

1 minuut leestijd

Martin H. de Boer, Op reis met Dietrich Bonhoeffer. Uitgeverij Woord en Wereld, Haarlemmermeer 2017, 116 blz., € 12,50. ISBN 978-94-91943-15-7.

Dietrich Bonhoeffer is binnen de kleinere kerken van de gereformeerde gezindte al enige tijd “in”. En ook reisboeken aan de hand van verblijfplaatsen van een bekende persoonlijkheid. Na Arthur Alderliesten’s “Wandelen door Bonhoeffers gedachtegoed” (2015), dat zich beperkte tot routes door Berlijn, nu een boek dat wijder door Duitsland (en zelfs het huidige Polen) reikt en ook anders van opzet is. Geen routes, maar een chronologisch verhalend volgen van Bonhoeffer aan de hand van plaatsen waar hij achtereenvolgens woonde of verbleef. Het boekje biedt in kort bestek een goed zicht op Bonhoeffers levensloop. Waardevol zijn de goed gekozen illustraties, en de citaten uit Bonhoeffers geschriften bij de stadia op zijn levenspad. Zeer aanbevolen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.