+ Meer informatie

GATT-overleg in Uruguay-ronde wordt voortgezet

1 minuut leestijd

GENEVE (RTR) - Het overleg in de Uruguay-ronde in het kader van de GATT (de Algemene Overeenkomst inzake Tarieven en Handel) kan worden voortgezet; ' ' "

De partijen in het overleg hebben ermee ingestemd te gaan onderhandelen over specifieke toezeggingen ter vermindering van de diverse subsidies en importbelemmeringen in de landbouw. Arthur Dunkel, directeur van de GATT, verklaarde gisteren in Geneve dat de deelnemers aan het overleg „een demonstratie hebben gegeven van collectieve wil om het internationale handelssysteem te beschermen en de Uruguay-ronde weer in het spoor te krijgen. De grootste hindernis die de hervatting van het overleg in de weg stond, is genomen", aldus Dunkel.

De landbouwsubsidies vormen een heet hangijzer in de handelsbesprekingen. Er kon in december, toen de vier jaar durende Uruguay-ronde over de vrijmaking van de handel moest worden afgesloten, geen overeenstemming worden bereikt over de vermindering van landbouwsubsidies.

Ook de Europese Gemeenschap, de grootste tegenstander van een grote vermindering van de landbouwsubsidies die de andere landen in het GATT-overleg voorstaan, heeft ingestemd met de nieuwe onderhandelingsprocedure. De Verenigde Staten, die in de landbouwkwestie de EG voortdurend dwarszitten, hebben laten weten nu te willen gaan onderhandelen over alle punten van de Uruguay-ronde.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.