+ Meer informatie

iVergiftigd park zal r bebouwd worden

1 minuut leestijd

UTRECHT — Het college van b en 'w van Utrecht heeft besloten om het ivestelijk deel van het Griftpark irij te geven voor woningbouw. Aan de raad zal op korte termijn worden voorgesteld, een groot gedeelte i'an het afgesloten park weer voor het publiek open te itellen. De door giftig afval meest vervuilde oostelijke kant blijft dicht.

Hierbij wordt het gif van de grond gescheiden door toevoeging van chemicaliën en door beluchting. Het voordeel van deze zeer nieuwe methode is, dat zowel grond als grondwater gelijktijdig kunnen worden gereinigd en dat dit in het park kan gebeuren.

Binnenkort

De gemeente Utrecht deelde zaterdag mee dat gezien de postieve uitlatingen van de minister van Volksgezondheid en Milieu-hygiëne mag worden verwacht dat binnen enkele maanden met de werkzaamheden kan worden begonnen.

Oorspronkelijk wilde Utrecht in het Griftpark 150 woningen bouwen. Hoeveel er nu in het westelijke deel komen is niet bekend.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.