+ Meer informatie

AMBTSDRAGERSCONFERENTIE 2011

2 minuten leestijd

DV zaterdag 16 april 2011 de jaarlijkse ambtsdragersconferentie gehouden worden, naar gewoonte in het kerkgebouw van Nijkerk. De dag begint om 10.30 uur en zal rond de klok van 15.00 uur afgerond worden. Het thema van de dag is: Heiligheid. Prof.dr. H.G.L. Peels zal de conferentiegangers inleiden in dit thema. Hij gaf de volgende aanzet, om de gedachten te prikkelen:

De vraag wie God is en vooral wie God voor mij is, wordt in onze samenleving heel verschillend beantwoord. Ook binnen de kerken neemt de variatie in godsbeeld en -beleving toe. De eigen visie en het eigen gevoel spreken hierin boekdelen. Vergeleken met het godsbeeld van vorige generaties, lijkt vandaag globaal genomen het beeld van God vager en zachter te worden. Over Uzza die dood neerviel na aanraking van de ark wordt niet snel meer gepreekt.

Voor een christen is en blijft bepalend wat de Bijbel ons over God zegt. Geen ander woord is voor de God van de Bijbel zo typerend als ‘heiligheid’. Wat betekent dit woord, en hoe mag/moet dit doorwerken in ons beeld van wie de HERE is? En hoe kunnen ambtsdragers in het geloofsgesprek met ouderen en jongeren hiervoor plaats maken? Dat God de Heilige is, heeft gevolgen voor inhoud en praktijk van ons geloof. ‘Weest heilig want Ik de HERE uw God ben heilig’. Hoe zullen we de lijnen doortrekken naar de geloofsbeleving in de binnenkamer en de zondagse erediensten?

We hopen velen op 16 april te kunnen begroeten!

HET COMITÉ

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.