+ Meer informatie

Paulus alleen

2 minuten leestijd

En toen Petrus te Antiochiƫ gekomen was, wederstond ik hem in het aangezicht, omdat hij te bestraffen was. (Gal. 2:11).

Dit mocht een zeer stoute en onbeschaamde onderneming schijnen, die Paulus, de jongste van al de apostelen (ik bedoel door welke Christus het laatst, als door een ontijdig geborene gezien is) ondernam, om zowel Petrus als Barnabas en vervolgens de Joden te beschuldigen en te veroordelen wegens hun praktische dwaling, als niet wandelende naar de waarheid van het evangelie.

Maar wij zien, dat gelijk het volk de waarheid van het evangelie missen kan, terwijl het toch het evangelie heeft, ook diegenen, die de waarheid schuldig kunnen zijn aan het niet wandelen naar de waarheid daarvan. Gelijk het hier was met Petrus, Barnabas en anderen, wier veinzerij niet bestaan kon met de waarheid van het evangelie, hetwelk zij predikten.

Doch dit strekte tot oprichting der wet en dus ook tot omkering van het evangelie. Maar God heeft dikwijls zeer weinig getuigen om voor de waarheid van het evangelie in de bres te staan. Hier was het Paulus alleen. Petrus was tegen hem, en Barnabas, zijn eigen en vertrouwde metgezel, werd door deze veinzerij meegesleept.

Joden en heidenen werden daardoor besmet, en daarom moest Paulus alleen, om de zaak van Christus en de leer van het evangelie, welke in gevaar stonden, hier tegen allen strijden.

Ralph Erskine (,,Het sterven aan de wet")

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.