+ Meer informatie

Zionistenbond keurt gesprek met PLO af

1 minuut leestijd

DEN HAAG — De twee vertegenwoordigers van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie PLO die donderdag en vrijdag een bezoek aan Nederland brachten, hebben vrijdag in Den Haag ruim anderhalfuur gesproken met drie Nederlandse actieve zionisten.

Het PvdA-Tweede Kamerlid De Vries en het oud-Tweede Kamerlid voor de CDA Van Eisen hebben bemiddeld om dit gesprek tot stand te doen komen.

Onderwerp was de politieke situatie in het Midden-Oosten, en de politiek die de betrokken partijen daarin dienen te voeren om te komen tot een rechtvaardige vrede.

Zowel de vertegenwoordigers van het PLO, de in Parijs verblijvende Ezzedine Kalak, als de in Brussel gestationeerde voorlichtingsman Naim Khadr aan de ene kant en de drie Nederlandse „actieve zionisten" wilden vrijdag geen nadere mededelingen doen over het gesprek. De twee PLOvertegenwoordigeis brachten een oriënterend bezoek aan Nederland waar zij onder meer in gesprekken met Kamerleden proveerden het PLO-standpunt te verduidelijken en meer over de Nederlandse houding ten aanzien van de problematiek in het Midden-Oosten te vernemen.

De Nederlandse Zionistenbond heeft zijn afkeuring uitgesproken over dit onderhoud en wenst zich van deze toenaderingspoging nadrukkelijk te distantiëren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.