+ Meer informatie

Links imago dreigt voor humanisten

1 minuut leestijd

UTRECHT — Het gevaar dreigt van een te veel en een steeds meer samenvallen van het ledenbestand van het Humanistisch Verbond met het „linkse" imago dat al gevormd is.

Dat staat in „Humanisme en buitenkerkelijkheid II", het tweede deel van een onderzoek van de vakgroep cultuursociologie van de Rijksuniversiteit van Utrecht. Het verslag is sanlengesteld door drs. H. P. J. Boelaars, mevr. C. Broecheler-Damen en dr. A. J. Wichers.

De onderzoekers hebben geconstateerd dat bij de meer bewuste gebruikers van diensten van het Humanistisch Verbond de tendens bestaat naar veel VPRO, Volkskrant, D'66 en PvdA. Ze waarschuwen voor een al te „links" imago.

De onderzoekers menen dat het vraagstuk besproken moet worden met de nationale VVD-leiding, maar, zo schrijven zij, ook met D'66. Het Humanistisch Verbond mag politiek niet „verzuild" worden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.