+ Meer informatie

Gouda krijgt 3 jaar 7,5 min. uit gemeentefonds

1 minuut leestijd

GOUDA — De gemeente Gouda kan de komende drie jaar vrij zeker rekenen op een aanvullende bijdrage uit het gemeentefonds van 7,5 miljoen gulden. Staatssecretaris D. IJ. W de Graaff-Naufa roemt de wijze waarop Gouda haar financiële belangen tot nu toe heeft behartigd. Dit ondanks het feit dat de gemeente volgend jaar weer in een artikel-12-status zal verkeren.

De staatssecretaris heeft het volste vertrouwen dat ook de komende tijd in de stad geen grote misstappen zullen worden gedaan. De grote mate van toezicht op het financiële beleid kan dan ook wel wat minder worden dan in de achterliggende jaren het geval was.

Burgemeester drs. J. H. Boone en de wethouders drs. R. Harms en ing. H. Lenderink zeggen met een gerustgesteld gevoel het onderhoud met de staatssecretaris te hebben verlaten. Harms: „We kunnen nu met meer zekerheid een meerjarenbegroting maken. Dat komt goed van pas na een periode van elke keer weer onderhandelen. De staatssecretaris is ingegaan op ons voorstel om de bijdrage min of meer vast te leggen en dat is heel wat".

Het college sluit niet uit dat er de komende jaren toch onderhandeld zal worden over een hoger bedrag. Daar heeft de gemeente volgens het college recht op vanwege de Goudse bodemgesteldheid. Die is zo slap en slecht dat de gevolgen daarvan in allerlei begrotingsposten structureel terugkomen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.