+ Meer informatie

TER OVERWEGING

1 minuut leestijd

L.J. van Valen, Geworteld in Zijn liefde. Leven en werk van Andrew Murray. Uitg. De Banier Bunnik 2008, 419 blz., € 19,90.

Andrew Murray (1828-1917), een Zuid-Afrikaanse predikant met Schotse wortels, was een boeiende persoonlijkheid. Hij was een van de leidere van de opwekkingsbeweging in Zuid-Afrika en is van grote betekenis geweest voor de zending en evangelisatie in zijn land. Veel van zijn geschriften worden over de oorspronkelijke landsgrenzen heen gelezen. In deze biografie komt zijn levensgeheim naar voren: zijn visie op de heiliging; daarin komen lijnen vanuit het Schotse en Nederlandse calvinisme samen, terwijl er ook lijnen naar de mystiek liggen. Zijn leven is een getuigenis van de wonderen van de Allerhoogste.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.