+ Meer informatie

Betaalbare schaaf machine

1 minuut leestijd

Werken met een blokschaaf valt voor de amateur-schaver vaak een beetje tegen. Zo'n schaaf vereist veel ervaring. Je moet ermee leren omgaan. Een doe-het-zelver krijgt er niet zo gauw de slag van te pakken. Het resultaat is meestal niet om over naar huis te schrijven: grote happen uit het materiaal in plaats van mooi geschaafd hout.

Een elektrische schaafmachine is dan de oplossing, maar die is vaak nogal prijzig. Black & Decker ontwikkelde een schaafmachine die straks 229 gulden gaat kosten, maar eerst ter introductie 199 gulden kost. Deze schaaf werkt als een soort frees met een stel sneldraaiende beitels op een beitelas. Op de machine zit een knop waarmee de dikte ingesteld wordt. In een keer kan tot een dikte van 1,5 mm weggeschaafd worden. Voor een elektrische machine heeft men veel minder ervaring nodig. Het apparaat schaaft ook tegen de houtnerf in even gemakkelijk. De beitels zijn van HSS staal gemaakt, sterk genoeg voor het hardste hout en ze gaan lang mee.

Als accessoires zijn een spaanderopvangzak en een standaard om de schaaf stationair te gebruiken, verkrijgbaar.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.