+ Meer informatie

Stroomstoring

1 minuut leestijd

„DE
tel. 05779-351

Dat zo'n verkiezingsdag niet altijd even vlekkeloos verloopt ondervond men in de gemeente Nieuwegein. Even dreigde er in Nieuwegein een politieke kortsluiting toen als gevolg van een stroomstoring in twee stembureaus de elektriciteit uitviel. Door in allerijl de elektronische stemmachines aan te sluiten op een auto-accu wist men in Nieuwegein een verkiezingsverwarring te voorkomen. Het geheugen van de stemmachines was volgens een woordvoerder van één van de stembureaus door de stroomstoring niet aangetast.

Een dreigende staking bij de NOS-televisie als gevolg van een loonconflict tussen enkele technici en de directie bleef uit. De personeelsleden dreigden tussen 13.00 uur en 21.00 uur het werk neer te leggen. Dat zou betekepen dat er geen televisiebeelden in die periode konden worden uitgezonden. Technici en directie kwamen echter al spoedig tot een vergelijk, zodat alles gewoon doorging.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.