+ Meer informatie

Verbod gebruik methyl-bromide moet opgeheven

1 minuut leestijd

DEN HAAG — De vereniging van grondontsmetters vindt dat het verbod op het gebruik van methyl-bromide dient te worden opgeheven. De vereniging meent dat tot nog toe niet is bewezen dat het zoveel besproken ontsmettingsmiddel kankerverwekkend is.

Tijdens een kort geding, dat maandagochtend diende voor de Haagse rechtbank, heeft mr. J. H. A. Linskens namens de vereniging van grondontsmetters geëist dat de Staat het verbod op het middel opheft. Hij wees erop dat het Rijksinstituut voor de Volksgezondheid tot dusver slechts oriënterend onderzoek heeft verricht naar de toxiciteit van de bromide. ,,Bij de gehouden proeven met ratten is lang niet voldoende zekerheid ontstaan", aldus de advocaat, die verder vond dat het intrekkingsbesluit op de methyl-bromide in strijd is met de bestrijdingsmiddelenwet.

Mr. Linskens meende dat het onjuist is om te spreken over het vinden van sporen methyl-bromide in enige particuliere drinkwaterleidingen, omdat het daar ging om aftakleidingen die soms illegaal waren aangelegd, op onvoldoende diepte.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.