+ Meer informatie

Onenigheid over opvang van jonge asielzoekers

1 minuut leestijd

DEN HAAG - Minister D'Ancona (WVC) heeft gisteren in de Kamer toegegeven dat er tussen haar departement en dat van justitie onenigheid bestaat over de vraag wie de kosten van de opvang van jeugdige asielzoekers voor zijn rekening moet nemen.

Tijdens een overleg met de kamercommissie voor het minderhedenbeleid zei D'Ancona dat „dit robbertje nog moet worden uitgevochten". De opvang van asielzoekers, dus ook van jeugdige asielzoekers, is volgens staatssecretaris Kosto (Justitie) een zaak van WVC.

D'Ancona (WVC) wees er desgevraagd op dat het gaat om minderjarigen die onder voogdij zijn gesteld en dus onder Justitie vallen. Er zijn plannen ontwikkeld om het probleem van de opvang van jeugdige asielzoekers op te lossen door begeleid wonen. „Ook aan begeleid wonen hangt een prijskaartje", aldus D'Ancona.

Volgens de minister zijn deze begeleidingskosten onderwerp van ambtelijk overleg. D'Ancona zei dat de oplossing van het meningsverschil tussen beide departementen gevonden kan worden, wanneer Justitie en WVC de kosten van begeleid wonen delen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.