+ Meer informatie

Reisgidsen

2 minuten leestijd

Vakantiegangers heb je in soorten. Sommige mensen zijn al met weinig te^ vreden: die boeken een reis naar een zonnig oord aan de Middellandse zeekust, laten zich in een hotel verwennen, liggen overdag aan het strand, zoeken 's avonds him vertier in een plaatselijke drinkgelegenheid en keren bruinverbrand en voldaan naar huis terug.

De meesten gaan er echter van uit dat je die paar weken per jaar dat je in éeo vreemde omgeving vertoeft, je ogen zo goed mogelijk de kost moet geven en dus ook van te voren wat informatie moet verzamelen over het betreffende gebied: hoe is het er met het openbaar vervoer gesteld, wat heeft de streek aan flora en fauna te bieden, is er wat te beleven op het gebied van kerken en musea, heeft de bevolking bepaalde afwijkende gewoontes? Uit het feit dat er, ruw gescht, jaarlijks in Nederland zo'n anderhalf miljoen reisgidsen worden verkocht, (dat wil zeggen: een op de vijf vakantiegangers die naar het buitenland gaan, vertrekt in het gezelschap van een reisgids), blijkt wel dat zo'n handleiding toch door velen als een onmisbare metgezel wordt gezien. Trouwens, niet alleen tijdens het verblijf in het buitenland kan zo'n gids onschatbare diensten bewijzen, vergeet ook de voorpret niet die zo'n boekje kan verschaffen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.