+ Meer informatie

Horlogedieven in Groningen

1 minuut leestijd

GRONINGEN — Voorbijgangers ontdekten woensdagochtend tegen vijf uur dat was ingebroken in een juwelierszaak aan de Poelestraat ia Groningen. Twee etalageruiten waren met een zwaar voorwerp ingegooid.

Evenals de inbraak die dinsdagmorgen op dezelfde wijze is gepleegd bij een andere juwelier was de buit ook nu een grote partij horloges. Naar geschat wordt bedraagt de waarde van de gestolen horloges ongeveer dertigduizend gulden. Er worden vijftig horloges vermist. Bij de gebroken etalageruiten lagen nog enkele horloges op straat.

De Groningse politie vermoedt, dat zij hier te maken heeft met dezelfde daders, die bij een andere juwelier dinsdagochtend in alle vroegte een steen door de ruiten gooiden en er met ƒ 12.000,- aan horloges van door gingen. Van de daders ontbreekt nog elk spoor.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.