+ Meer informatie

Frans disconto weer omhoog

1 minuut leestijd

PABUS — De nationale bank van Frankrijk verhoogt met ingang van vrijdag het tarief dat zij berekent voor het verdisconteren van schatkistpapier (te vergelijken met het disconto in andere landen) van zestien tot achttien procent, zo heeft een woordvoerder van de bank meegedeeld.

Door deze verhoging krijgen de autoriteiten meer armslag om maatregelen te nemen ter bescherming van de koers van de frank. Afgelopen maandag werd het tarief met 2,5 procent verhoogd tot zestien procent.

De frank heeft sinds maandag op het laagste interventiepeil in het Europese Monetaire Stelsel (EMS) van 240,93 per honderd mark gezeten. De daling is een reactie op de verkiezingsoverwinning van Mitterrand en de daaruit voortvloeiende onzekerheid bij de valutahandelaren over het beleid van de komende president.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.