+ Meer informatie

Duurzame oplossing

1 minuut leestijd

Een overgrote meerderheid in Joegoslavië is volgens Misic rijp voor een heropvoeding. „De hele samenleving heeft tot voor twee jaar amper gesproken over nationalistische en religieuze vraagstukken. Het zijn de leiders die de boel opstoken. Het volk hoort niets anders dan ..Dood de Kroaat" en „Dood de Serviër".

„Met een gedegen berichtgeving, met goede argumenten en met de inhoud van saamhorigheid en vriendschap, en gevoel voor de andere mens ongeacht wat hij is, kan nationalisme worden bestreden. Ik zie de oplossing in de informatieverstrekking". Misic heeft zijn alternatief verdedigd in politiek Den Haag, bij het Oost-Europa Instituut in Utrecht en bij het Nederlands Instituut voor Internationale Betrekkingen "Clingendael". Op de laatste twee instituten vindt men „dat mijn advies het vooruitzicht biedt voor een oplossing op zeer, zeer lange termijn".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.