+ Meer informatie

Zomertijd

1 minuut leestijd

Heeft de zomertijd invloed op je gestel? 's Morgens heb ik geen zin om mijn werk te doen omdat het te vroeg is en 's avonds ben ik nog te druk om op tijd te gaan slapen. Of zou het koude en sombere voorjaar van invloed zijn?

Antwoord — Er zijn mensen die altijd op hetzelfde tijdstip wakker worden. Ze hebben geen wekker nodig. Zetten ze toch een wekker, dan worden ze wakker enkele tellen vóór de wekker afloopt. Die gaan ook graag 's avonds op een vast tijdstip naar bed. Blijven ze toch op, dan zitten ze te geeuwen en te draaien van slaap en verveling. Dat zijn de uurwerkmensen. Die blijven de hele zomer door de zomertijd als iets onwezenlijks ervaren. Ze zouden die zomertijd moeten inleiden door de klok vier weken lang elke week een kwartier te verzetten! Maar dat levert moeilijke verschillen op! In de dertiger jaren waren er heel wat mensen die om principiële redenen niet meededen met de ,,nieuwe fratsen" van de zomertijd. Maar ze kwamen wel eens een uur te laat bij de kerk of op de markt! Waar ze nogal eens

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.