+ Meer informatie

Raad Ablasserdam stemt in met komst ondernemerspark

1 minuut leestijd

ALBLASSERDAM - Er komt een ondernemerspark in de polder Nieuwland tussen Alblasserdam en Papendrecht. De raad van Albla.sserdam heeft daarmee gisteravond ingestemd. Alblasserdam en Papendrechf ontwikkelen in samenwerking met Kantorenhuis N.V. verdere plannen om bedrijfsvestigingen tussen de rivier de Noord en rijksweg A-15 gerealiseerd te krijgen.

Tussen nu en 1 april 1991 vindt een haalbaarheidsonderzoek plaats, waarna bij een positieve uitslag een definitief samenwerkingsverband tussen de drie partners van kracht zal worden. Het streven is erop gericht om in 1992 met de uitgifte van gronden te starten en zo mogelijk de 58 hectaren beschikbare grond in een periode van 10 tot 12 jaar uit te geven.

..Wij zijn redelijk tot razend enthousiast", zo zei SGP'er W. Luijk. „Maar we hebben toch zorg voor een overhaast besluit. Het is een enorm project. Waarom voor deze vergadering een toelichting op deze plannen en dan direct gevolgd door besluitvorming? Met wie gaan wij juridisch gezien in zee?" zo vroeg hij zich af.

Ook H. Treure (VVD) en C, P. van Leeuwen (PSA) hadden moeite met 3e snelle besluitvorming. Wethouder Chr. Goedhart (PvdA) merkte op dat hij steeds in commissievergaderingen mondeling de stand van zaken had toegelicht. Hij deed de toezegging dat bij de definitieve besluitvorming wel zorgvuldig en tijdig gehandeld zal worden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.