+ Meer informatie

Bonden en Unilever krijgen cao rond

Eindbod Shell: 3 procent meer loon

2 minuten leestijd

ROTTERDAM (ANP) - De cao bij Unilever is rond. Het bedrijf (9700 werknemers van wie er 4500 onder de cao vallen) en de vakbonden kwamen gisteren ondermeer overeen dat de werknemers per 1 maart 1991 een structurele loonsverhoging van 3 procent krijgen plus nog eens 0,5 procent per 1 september.

Bovendien voorziet de eenjarige cao in een eenmalige uitkering per 1 maart '91 van een half procent. Voorts wordt de huidige vut-regeling (60 jaar) met drie jaar verlengd. Verder zal er per bedrijfsonderdeel een onderzoek worden verricht naar de werkdruk.

De Industrie- en Voedingsbond CNV, die de onderhandelingen was ingegaan met een looneis van 3,5 procent is tevreden en spreekt van een principeakkoord. „Onze inzet is royaal gehaald", aldus bestuurder R. van Splunder van de CNV-bond.

„We hoeven ons zeker niet te schamen", aldus bestuurder N. de Jong van de Industriebond FNV over het bereikte principe-akkoord. De FNVbond had bij deze onderhandelingen het accent gelegd op werkdruk, vervroegde uittreding en sociale begeleidingsregelingen en is daarin niet teleurgesteld.

Eindbod

Shell heeft de vakbonden gisteren tijdens de onderhandelingen voor een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst voor het personeel van de produktiebedrijven in Pernis en Moerdijk een eindbod gedaan. Het bod houdt een loonsverhoging in van 3 procent per 1 april, ten minste 1 procent per 1 juli door een herstructurering van de loonschalen en een eenmalige uitkering van 0,5 procent per 1 januari 1992.

De Industriebond FNV gaat het bod neutraal aan zijn leden voorleggen. Districtsbestuurder Piet Janssen stelt nadrukkelijk dat er geen sprake is van een principe-akkoord met Shell. Dat komt omdat Shell een aantal belangrijke voorstellen van de bond heeft afgewezen.

Shell is niet bereid over arbeidsduurverkorting te praten. Het loonbod is niet overdadig voor Shell. Er zijn geen harde toezeggingen voor uitbreiding van de werkingssfeer van de cao, aldus Janssen. Shell is wel bereid een aantal werknemers te laten doorgroeien in een hogere loongroep. Werknemers die in een twee- of drieploegendienst werken krijgen er bovendien twee zogenaamde 'ongeriefreductiedagen' bij. Janssen: „Zeg maar gewoon atv-dagen".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.