+ Meer informatie

Geen subsidie voor jeugdwerk Rhenen

STEMMEN STAAKTEN

1 minuut leestijd

RHENEN — Met zes stemmen voor en zes tegen heeft de gemeenteraad van Rhenen het voorstel van b en w extra subsidie voor de stichting jeugdwerk Rhenen, aangehouden. Tot de zes tegenstemmers behoorden de leden van de SGP-fractie en de VVD, die om financiële redenen tegen stemden. De SGP-fractie stemde tegen het voorstel omdat haars inziens hier de jeugd verkeerd en werelds wordt opgevangen en ér dingen gebeuren die het christelijk karakter van iemands aantasten, aantast. Ook wordt er volgens fractievoorzitter W. E. van Laar 's nachts overnacht met alle gevolgen van dien.-

Financiële bezwaren tegen door de stichting ingebrachte begroting, was de oorzaak dat hij in eerste instantie pleitte, met Kerkstra (CHU), voor aanhoudinig van dit voorstel tot de volgende raadsvergadering. Hiervan wilde de wethouder J. P. Glasbergen (PvdA) niets weten. Hij vertelde de raad dat er in eerste instantie, door de gemeente te weinig subsidie was geraamd; er was ƒ30.000 geraamd en nu is er ƒ63.500 nodig. De gemeentelijke subsidieverordening moest worden toegepast en daarin staat dat deze stichting recht heeft op volledige subsiddering. Tevens vloeit er 80 procent van deze gemeentelijke subsidie, terug in de gemeentekas via de factor Sociale Zorg van de Algemene uitkering uit het gemeentefonds, aldus de wethouder.

Het voorste) werd tenslotte toch aangehouden, omdat de stemmen staakten. Voor stemden de beide wethouders ARP- en PvdA-fracties.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.