+ Meer informatie

Ontslag directeur De Dreef geëist

Onenigheid over hoogte afkoopsom

2 minuten leestijd

ZWOLLE (ANP) - Het bestuur van het jongensinternaat De Dreef in Wapenveld wil van directeur J. A. K. af. Gisteren vroeg het bestuur ontbinding van de arbeidsovereentomst by de Zwolse kantonrechter mr.J.vanAerde.

Problemen in het internaat leidden vorig jaar april tot de terugtreding van K. Die werd kort daarop door de poUtie aangehouden op verdenking van het plegen van ontucht met ex-pupillen. Hij werd in oktober 1993 vrijgesproken. Het hoger beroep in deze zaak moet nog dienen. De verwachting is dat dit pas over enkele maanden zal plaatsvinden.

De Dreef (ofwel de Dr. Wouter Lourens Slot Stichting) en K. zijn het eigenlijk wel eens over de ontbinding van de arbeidsovereenkomst. De vraag is alleen welke vergoeding er aan de directeur moet worden betaald nu hij na dertig werkzame jaren op een leeftijd van bijna 57 terugtreedt.

K. wil een afkoopsom ineens van 600.000 gulden plus 50.000 gulden aan immateriële schadeveigoeding. De Dreef heeft een aanbod gedaan dat tussen de vier- en viereneenhalve ton ligt. K. zou dan vallen in de wachtgeldregeling zoals die voor Jeugdhulpverleners geldt. Omdat die wachtgeldregeling een afbouwpercentage kent, zou de stichting bereid zijn er nog iets bovenop te doen.

Voor De Dreef is van belang dat de kosten van een wachtgeldregeling op het ministerie van justitie zullen drukken. De kosten van de door K. gewenste afkoopsom komen echter geheel voor rekening van de stichting. Om te bezien of een schikking tussen beide partijen mogelijk is, zal er binnen veertien dagen een gesprek zijn op het departement van justitie. Tot die tijd zal de kantonrechter nog geen beslissing nemen over de ontbinding.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.