+ Meer informatie

Bonn en Riad willen banden verstevigen

1 minuut leestijd

BIAD — De Westduitse bondskanselier Helmut Schmidt en de Saoedische kroonprins Fahd hebben maandagavond overeenstemming bereikt over nauwere politieke en economische samenwerking tussen hun landen. Dit is vernomen uit bronnen binnen de Westduitse delegatie.

Schmidt is maandag in Saoedi-Arabië aangekomen. Volgens de bronnen was dit de uitkomst van een verrassend onderhoud tussen Schmidt en de kroonprins na afloop van een diner aangeboden door koning Khaled maandagavond. Het onvoorziene onderhoud duurde drie uur en eindigde om ongeveer 23.00 uur.

De twee regeringsleiders waren het ook eens in hun evaluatie van de situatie in het nabije Oosten, aldus de bronnen. De twee zijn van mening dat de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) haar geduld wel eens zou kunnen verliezen en de Sowjet-unie vragen meer druk uit te oefenen wanneer geen formule voor vrede wordt gevonden. Volgens kroonprins Fahd beschouwt Saoedi-Arabiê de terughoudendheid van Israël om voorstellen voor een regeling te aanvaarden als een grotere bedreiding voor het gebied dan de implicaties van de Russische invasie in Afghanistan, aldus de bronnen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.