+ Meer informatie

Dordrechts water uit Biesbosch

1 minuut leestijd

DORDRECHT — De gemeente Dordrecht gaat in de naaste toekomst haar drinkwater betrekken uit de bekkens van de Biesbosch. Wethouder P. C. Janse van Financiën en Bedrijven heeft maandag in Dordrecht het officiële begin gemaakt met de technische werkzaarnheden voor de verbinding tussen de stad en het waterwingebied.

Die technische werkzaamheden bestaan uit het aanleggen van een pijpleiding van zeven kilometer, over het eiland van Dordt. Deze sluit aan op het buizenstelsel in de Merwede, waardoor ook Rotterdam' haar water aanvoert. Na de Maasstad en de waterleidingmaatschappij Noordwest-Brabant, is Dordrecht de derde afnemer van het Biesboschwater.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.