+ Meer informatie

Afhankelijk

1 minuut leestijd

Bij de opening van het symposium dinsdagmorgen benadrukte de Koeweitse consul Rabbani de ohderlnge afhankelijkheid tussen het Westen en de Arabische wereld. Rabbani: „Het Westen heeft olie nodig omdat het zijn belangrijkste eneigiebron is en de Arabische wereld heeft Westerse technologie nodig voor haar modernisering". De Arabieren haasten zich met deze modemisaÉie volgens Rabbani omdat zij zich er van bewust zijn dat de „olie maar voor een beperkte tijd stroomt". •

„Ik geloof dat de tijd is aangebroken voor een intensievere en nauwere samenwerking tussen Europa en Arabië", aldus Rabbani. Om bij te dragen aan de ontwikkeling van de Arabische staten moet Europa begrip tonen voor de vele politieke, econornische . en culturele problemen in de Arabische wereld. Deze problemen worden volgens de consul veroorzaakt door de „adembenemende snelheid waarmee de modernisering zich in de Arabische wereld voltrekt".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.