+ Meer informatie

Nieuwe zuiveringsinstallaties in gebied Regge en Dinkel

1 minuut leestijd

Vier nieuwe rioolwaterzuiveringsinstallaties van het waterschap Regge en Dinkel zijn vanochtend in gebruik genomen.
meer dan ƒ 65 miljoen is geïnvesteerd, waarvan de landelijke en provinciale overheden ƒ 13,5 miljoen voor hun rekening namen. In de komende jaren zal nog eens ƒ 54 miljoen moeten worden geïnvesteerd.

Stedelijk

Reeds In 1897 werd de vervuiling van Twentse beken door stedelijke rioleringen gerapporteerd. Later kwam daar het afvalwater van de fabrieken bij. Door de ontwikkeling van de stedelijke agglomeraties in Twente neemt liet aandeel van de stedelijke lozingen in de totale afvalwaterstroom sterker toe dan dat van de industrie.

De industrie geeft veel geld uit voor interne saneringsmaatregelen, zo werd in de buitengewone vergadering van het hoofdbestuur van het waterschap Regge en Dinkel betoogd. Door het nu wettelijk aanvaarde principe „De vervuiler betaalt", zal de industrie de zware financiële lasten van de afvalwaterzuivering voor eigen rekening moeten nemen. En dit zal van invloed zijn op de vestiging en instandhouding van industrieën, betoogde de heer J. L. BiJdenstein, hoofdbestuurslid van het waterschap.

Momenteel behoren de lasten per inwoner-equivalent in het gebied van Regge en Dinkel tot de hoogste in het land.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.