+ Meer informatie

Bidstond voor Oud Geref. synode

1 minuut leestijd

EDE — Gisteravond is in het kerkgebouw van de Oud Gereformeerde gemeente te Ede een bidstond gehouden voor de synode. Eens in de twee jaar komen de Oud Gereformeerde gemeenten in synodaal verband bijeen. Vandaag werd deze synode in het zelfde kerkgebouw aan de Schaapsweg te Ede gehouden.

In aanwezigheid van het merendeel van de Oud Gereformeerde predikanten werd het Woord bediend door ds. A. van de Meer uit Oosterland. Hij sprak in deze bijzondere dienst naar aanleiding van Psalm 119: 97 „Hoe lief heb ik Uw wet! Zij is mijn betrachting de gansen dag."

Aan de hand van deze tekst ging de predikant in op het veelbewogen leven van David. Ds. Van de Meer koos daarbij een drietal punten: de sprake Davids van de Wet; de gewagingen Davids om de Wet lief te hebben en de vermeldingen Davids „in de betrachtingen den gansen dag". '

Hij sprak de wens uit, dat de liefde, het gebed en de vernedering de overhand mochten hebben bij predikanten en ouderlingen, wanneer tijdens de synode-vergaderingen diverse zaken behandeld werden. „Dat er een biddag uit de wet zich mocht openbaren, waarbij de liefde tot de wet mocht uitdrijven tot Christus. Immers de wet is een tuchtmeester tot Christus".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.