+ Meer informatie

Henneptelers laten massaal verstek gaan

1 minuut leestijd

HELMOND (ANP) - Henneptelers in Helmond hebben nauwelijks gereageerd op de oproep van de gemeente om zonder strafvervolging hun hennep en de kweekapparatuur in te leveren. Zaterdag kwam slechts één persoon opdagen.

De gemeente gaat henneptelers zaterdag opnieuw de mogelijkheid bieden, maar dit keer kunnen ze anoniem blijven. Om achter de inleverlocatie te komen, kunnen mensen anoniem met de gemeente bellen. Zij krijgen dan te horen waar zij de planten en kweekattributen kunnen inleveren.

De gemeente Helmond is met de politie een actie begonnen waarbij Helmonders die illegaal hennep kweken hun plantjes en de benodigde attributen straffeloos kunnen inleveren. Met de actie willen het gemeentebestuur en de politie een eind maken aan het grote aantal kwekerijtjes in woonhuizen. Het kweken gebeurt vooral in huurhuizen en levert veel schade op.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.