+ Meer informatie

Pöhl waarschuwt weer voor inflatie

1 minuut leestijd

FRANKFORT (AP) - De president van de Duitse centrale bank, Karl Otto Pöhl, heeft gisteren opnieuw gewezen op het gevaar van oplopende inflatie.

Volgens Pöhi is het klimaat voor een stabiele prijsontwikkeling de laatste tijd door de noodzakelijke economische sanering in de voormalige DDR „drastisch verslechterd". Hij herhaalde dat het daarom nodig is de hoeveelheid geld in omloop te blijven temperen met een relatief hoge rente. oorzaken aan te geven voor het aanwakkerende inflaifegevaar: nieuwe cao's met aanzienlijke loonstijgingen, het „buitengewoon expansieve" fiscale beleid van de regering, de recente belastingverhoging, scherpe toename van de binnenlandse vraag en de naar zijn mening te grote groei van de Volgens Pöhl zijn er grofweg vijf geldvoorraad. Hij verwacht verder

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.