+ Meer informatie

Mensenvlooien winnen weer terrein

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Mensenvlooien die tot voor enkele jaren in ons land een kwijnend bestaan leidden, zijn weer enigszins in opmars. Dit werd enige tijd geleden geconstateerd in een rapport van militair medische zijde. Oorzaak van de toeneming van het aantal springertjes werd daarin genoemd de onverzorgde haardos van menig wapendrager.

Maar de vlooien tieren ook welig in de haardossen van een ongeteld aantal jonge burgers. De vlooien hebben het weer mee: beetje broeierig dikwijls, maar meestal geen weer dat noodt tot zwemmen. Voorts stromen in deze tijden drommen mensen van buiten de landsgrenzen ons land binnen en ook zij scheppe een klimaat waarin het voor de vlooien goed toeven is.

De gemeenite Alkmaar heeft dezer dagen de strijd aangebonden met een vlooienkolonie dië — gevestigd op een braak liggend stuk land — neiging tot migratie naar de naburige woningen kreeg. In juni en juli waren het Enschede en Eindhoven waar vlooien in groten getale de kop opstaken.

Het ministerie van Sociale Zaken en Volksgezondheid heeft evenwel geen alarmerende berichten van gemeenten ontvangen. De strijd tegen de vlooienplaagjes wordt tot duverre op gemeentelijk niveau afgedaan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.