+ Meer informatie

Dollar stabiel

2 minuten leestijd

AMSTERDAM (ANP) - De Amerikaanse dollar heeft gisteren op de Europese wisselmarkten de winst van ruim vijf cent tegenover donderdag weten vast te houden.

Bij het slot van de handel op de wisselmarkt in Amsterdam noteerde de dollar ƒ 1,9435, tegen een slot donderdag van ƒ 1,8920. Toen de handel in New York eenmaal goed op gang was, zat de dollar op ƒ 1,9565. Bij de opening in Amsterdam was de dollar al bijna vijf cent hoger. Aanvankelijk daalde de koers onder invloed van winstnemingen iets. Volgens handelaren heeft alleen de Bundesbank in een interventiepoging dollars aangeboden. Toen dat aanbod ogenblikkelijk door de markt werd opgenomen, bleef het bij die ene poging. Andere Europese centrale banken hadden laten weten zich niet met de markt te bemoeien.

De dollar profiteert van een aantal ontwikkelingen die erop wijzen dat het met de Amerikaanse economie de goede kant op gaat. Het handelstekort over maart was het laagst in enkele jaren en de werkloosheid bleek mee te vallen. Bovendien kwamen er berichten dat de Fed, het bestuur van het systeem van de Amerikaanse centrale banken, besloten had de rente voorlopig ongemoeid te laten. Verder lieten Bundesbank-autoriteiten gisteren weten dat de monetaire teugels weliswaar strak worden gehouden, maar dat een renteverhoging er ook weer niet inzit.

Het pond sterling was gisteren ruim een cent hoger. In Amsterdam noteerde het pond aan het slot van de handel ƒ 3,3755, tegen een slot donderdag van ƒ 3,3645.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.