+ Meer informatie

In ballingschap

1 minuut leestijd

LA PAZ — Generaal Alberto Natusch Bush, die in 1979 een staatsgreep van korte duur leidde tegen de toenmalige Boliviaanse regering die intussen reeds van de macht is beroofd, is donderdag na enkele dagen onder arrest te hebben gestaan, naar Peru vertrokken om daar in ballingschap te gaan. President Garcia Meza beschuldigde hem van betrokkenheid bij de poging tot staatsgreep eerder deze week onder leiding van een rebellerende kolonel in Cochabamba. Natusch wees de beschuldiging van de hand en verklaarde dat hij sinds afgelopen maandag vastgehouden was op het ministerie van binnenlandse zaken. Hij leidde in november 1979 een staatsgreep die 17 dagen duurde "waarbij hij zichzelf tot president uitriep.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.