+ Meer informatie

Kerncentrales

1 minuut leestijd

In de kerncentrales Borssele en Dodewaard hebben zich vorig jaar 33 kleine en zeer kleine storingen voorgedaan. Geen van de storingen vormde aanleiding tot bijzondere veiligheidsmaatregelen. Ook hadden ze geen nadelige gevolgen voor de omgeving. Dat blijkt uit een rapport dat staatssecretaris Linschoten van sociale zaken vorige week naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. De kerncentrales zijn verplicht gebeurtenissen die van belang zijn voor de veilige bedrijsfvoering te melden.

Drie storingen lagen op niveau 1 van de internationale schaal voor nucleaire gebeurtenissen (kleine storingen), de overige op niveau 0. De schaal loopt tot niveau 7. Van de 33 storingen werden er 21 gemeld door de kerncentrale in Borssele. De rest deed zich voorin Dodewaard. De storingen van niveau 1 traden in Borssele op. Het betrof problemen aan een kortsluitbeveiliging in de aandrijving van een waterinjectiepomp, een afwijking bij de uitvoering van bedieningsvoorschriften en het defect raken van een hulprelais in de elektronica van de regelstaafbesturing.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.