+ Meer informatie

Eerste kamer akkoord met zomertijd

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Zonder hoofdelijke stemming is de Eerste kamer dinsdagmorgen akkoord gegaan met de invoering op zondag 3 april van de zomertijd.

Zowel vanuit de Kamer als door staatssecretaris Polak (binnenlandse zaken) werd betreurd dat West-Duitsland niet tegelijk met ons, België, Luxemburg, Frankrijk en Spanje de klok verzet. De Staatssecretaris erkende dat hierdoor moeilijkheden kunnen ontstaan, zeker wat betreft het pendelverkeer en het vervoer van en naar Duitsland. Hij noemde deze problemen betrekkelijk klein en wees er op dat deze last slechts van tijdelijke aard zal zijn. Het ligt immers in de bedoeling dat volgend jaar de zomertijd ook in West-Duitsland zal worden ingevoerd.

Bij de behandeling in de Eerste kamer van het voorstel merkte SGP-woordvoerder Meuleman o.m. op, dat het ontwerp al te gemakkelijk voorbijgaat aan de belangen van de agrarische sector. Bij de eindstemming over het voorstel kreeg de BP-afgevaardigde Maris de aantekening dat hij zich tegen het ontwerp heeft uitgesproken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.