+ Meer informatie

Resultaat bij NVhóutunie gedaald

1 minuut leestijd

GRONINGEN — De zeer grote landelijke voorraad gezaagd naaldhout in het begin van 1975 heeft ook voor NV Houtunie in het op 30 april geëindigde boekjaar 1975-1976 gevolg gehad. De hieruit voortvloeiende concurrentiedruk is ten koste gegaan van de marge, zo blijkt uit het jaarverslag.

De lagere verkoopprijzen leidden tot een geringe stijging van de omzet van ƒ23,48 min in 1974-1975 tot ƒ23,52 min. De winst daalde van ƒ 464,000 tot ƒ 112.000. Voorgesteld wordt het dividend te verlagen van ƒ 3 tot ƒ 1,20 per aandeel van ƒ 20.

De omzet over de eerste maanden van het lopende boekjaar ontwikkelt zich goed. De handel in de diverse houtprodukten blijft zich in een stijgende lijn bewegen.

De landelijke wanverhouding tussen voorraden resp. in- en verkoopprijzen verbetert, zij het langzaam.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.