+ Meer informatie

In de slag

1 minuut leestijd

ge situaties qp de andere dingen laat je dan maar lopen". De kwaliteit van de huidige psychiatrische zorg werd enkele jaren geleden door 65 procent van de patiënten „slecht" genoemd. Ligt dat aan de kwaliteit van de hulpverlener^

„Of aan de kwaliteit van de enquête. Natuurlijk zijn psychiatrische patiënten ontevreden. Maar als er over tien jaar veel verbeterd is, dan is er nóg 65 procent ontevreden. Kijk, het is niet de bedoeling dat psychiatrische patiënten tevreden zijn met de zorg die ze krijgen. Daar worden ze niet beter van. Ze zijn ziek en zijn daar ontevreden over. Ze vinden het akelig dat ze zorg nodig hebben en moeten zich daar zo snel mogelijk aan ontworstelen. Dat is een gevecht. Je tnoet aan de slag, met jezelf, met je hulpverlener, met je toestanden, met je problemen. En dat is in zijn aard een heel akelige slag, laat staan dat je op een enquêteformulier een kruisje in gaat vullen in het hokje Tevreden ".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.