+ Meer informatie

Van Agt: geen loyalisten meer in fractie

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Volgens CDA-lijsttrekker Van Agt zal er in de komende Kabinetsperiode geen sprake meer .zijn van een groep binnen de CDA-fractie die zich niet wil vastleggen op het programma van een kabinet waaraan het CDA deelneemt.

In de huidige kabinetsperiode opereerde een dergelijke groep onder de naam loyalisten binnen de fractie. Deze conclusie trekt Van Agt uit gesprekken die de afgelopen periode zijn gevoerd in de CDA-fractie en waarin werd afgesproken dat er naar gestreefd zal worden dat de hele fractie het eens moet worden over het programma van een nieuw kabinet. Van Agt zei dit zaterdag voor de radio.

CDA-loyalist Hans de Boer verklaarde desgevraagd het niet eens te zijn met de conclusie van Van Agt. Hij erkende dat het streven bestaat om de fractie als eenheid te laten opereren in een volgende periode, maar dat hieraan niet de absolute conclusie mag worden verbonden dat er dus van loyalisme geen sprake meer zal zijn. „Een kamerlid kan zich natuurlijk nooit op zo iets vastleggen zonder dat hij weet wat de inhoud van het programma is", aldus De Boer.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.