+ Meer informatie

Verminderen

1 minuut leestijd

Door woningbouw in de Randstad zal de druk op de woningmarkt in Gelderland en Nóord-Brabant moeten worden verminderd. Ook zal de vraag naar extra woningen buiten de stadsgewesten moeten afiiemen door extra woningbouw binnen de stadsgewesten. Door groeikernen aantrekkelijker te maken wil de regering proberen de vraag naar woningen in kleine kernen van mensen die daar niet sociaal of economisch aan gebonden zijn, te verminderen.

De regering wil dat de bewoners van stadsvernieuwingsgebieden al in een vroeg stadium worden geïnformeerd over de plannen en door inspraak en/of participatie worden betrokken bij beslissingen. Bij nieuwbouw moeten de toekomstige bewoners indien mogelijk ingeschakeld worden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.