+ Meer informatie

D'Ancona blijft bij fonds jeugdbonden

1 minuut leestijd

DEN HAAG - Minister D'Ancona van WVC zal de verschillende organisaties op het terrein van kerkelijk, jeugd- en jongerenwerk niet dwingen tot een fusie.

De minister denkt wel aan een gezamenlijke fondsconstructie met een financieel beheer dat wordt gevormd door drie onafhankelijke personen. Het gaat haar vooral om de toedeling van gelden uit één budget. Zij wil op die manier de overhead-kosten voor de organisaties en de hoeveelheid werk op het departement verminderen.

Minister D'Ancona heeft vanmorgen tijdens de behandeling van de begrotingsonderdelen welzijn en cultuur opnieuw duidelijk gemaakt dat de haar opgelegde bezuinigingen het noodzakelijk maken dat er wordt „geclusterd". Zij wil met haar fondsconstructie bereiken dat de structurele kosten van de organisatie worden gedrukt, terwijl het uitvoerende werk zo min mogelijk hinder ondervindt van de bezuinigingen.

Bij de Hervormd-Gereformeerde Jeugdbond (HGJB) en de Jeugdbond van de Gereformeerde Gemeenten (JBGG) was vanmorgen nog steeds de vrees aanwezig dat de dwang tot financiële samenwerking tussen veertien identiteitsgebonden jongerenorganisaties gevolgen heeft voor de identiteit en de inhoud van het werk.

De minister wil organisaties die hun medewerking aan de clustervorming op voorhand weigeren na 1992 uitsluiten van subsidie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.