+ Meer informatie

Schildpadden „gedumpt"

1 minuut leestijd

ARNHEM — Bij Burgers' dierenpark in Arnhem zijn zeven zogenaamde vierteenlandschildpadden opgenomen, die zijn gevonden bij een zandafgraving in de buurtschap Empe bij het Gelderse Eerbeek. Volgens de rijkspolitie zijn bij een dode tak van de IJssel aldaar tientallen van deze dieren gevonden, dis onlangs bij het opbrengen van afgegraven grond daar terecht moeten zijn gekomen. Een deel van de schildpadden is door een graafmachine gedood, aldus dierenpark directeur A. van Hooff woensdagavond.

Vermoed wordt dat de schildpadden afkomstig zijn van een dierenhandelaar uit de omgeving die zijn koopwaar niet kon slijten. De schildpadden moeten volgens de heer Van Hooff ongeveer zes weken geleden zijn vervoerd. Door het vroege en warme voorjaarsweer begonnen de dieren zich te verplaatsen en werden daardoor ontdekt. De rijkspolitie van Voorst heeft de zaak in onderzoek genomen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.