+ Meer informatie

Christen-Turken moeten land uit

1 minuut leestijd

LOSSER/RIJSSEN — Het merendeel van de Syrisch-orthodoxe Turken, die zijn ondergedoken in de kerken van Losser en Rijssen, moet Nederland verlaten. Dit heeft een woordvoerder van het ministerie van Justitie woensdagmiddag meegedeeld.

De zegsman van Justitie wijst erop dat de meeste mensen, die in de Twentse kerken verblijven, van het ministerie te horen hebben gekregen dat hun asielaanvraag niet kan worden gehonoreerd. Er zijn zelfs gevallen bij waarover de Raad van State zich reeds negatief heeft uitgesproken.

Behalve in Rijssen en Losser heeft nu ook in Amsterdam een groep christen-Turken uit angst voor uitwijzing een schuilplaats gezocht in een kerkelijke ruimte. Het gaat om vijftig Armeense en Syrisch-orthodoxe asielzoekers die hun intrek in de kerkzaal van de Vrije Universiteit hebben genomen. Ze worden begeleid door de Aktie 41+ en het studentenpastoraat van de VU.

Aanstaande zaterdag, 25 april; organiseert Aktie 41+ een open dag van christen-Turken in de Mozes en Aäronkerk aan het Waterlooplein 55 te Amsterdam.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.