+ Meer informatie

Weeskinderen in Soedan zijn zo kwetsbaar

2 minuten leestijd

Oorlog geeft ellende. Onzettend veel ellende. Oorlog gaat gepaard met moorden en plunderingen. Mensen doen elkaar de meest erge dingen aan. Ook in Zuid-Soedan, waar zovele mensen omgekomen zijn, vermoord, uitgehongerd, gevlucht en weer gevlucht. Van het ene kamp naar het andere kamp. In de hoop er veilig te zijn. Voor hoelang? Maar inmiddels is alles (alles!) watje hebt,je kleren, je kookpannen,je gereedschap om het land te bewerken, enz. enz. wel weg. Niets is er meer over en je bent op het gegevene aangewezen. Naakt en hongerig kom je aan in een vluchtelingenkamp.

Dat er vele weeskinderen izjn en vele weduwen is wel duidelijk. De mannen kwamen om in de oorlog, bij gevechten, bij bombardementen of in een gevecht van man tegen man. Gelukkig dat er heel wat weduwen zijn die zich ook ontfermen over de kinderen van anderen. Kinderen die niemand meer hebben die voor ze zorgt. Voor die weduwen is die extra opvang natuurlijk een zeer zware taak. Het kost al heel veel moeite om de eigen kinderen voldoende eten te geven, maar die arme stakkers moeten toch ook geholpen worden! Dat deze kwetsbare mensen onze hulp nodig hebben, is een duidelijke zaak. En hebben wij niet onze christenplicht om onze medemensen te helpen? Mensen als wij, met een ziel voor de eeuwigheid. Mensen die ook alleen maar verlost kunnen worden van het grootste kwaad en gebracht tot het hoogste goed door het bloed van de Heere Jezus Christus. Gestort op Golgotha Onlangs herdachten wij de uitstorting van de Heilige Geest op de Pinksterdag. Zouden wij dan ook niet bidden voor de werking van die Geest, ook in de harten van onze Soedanese medemensen? Want de werking van die Geest is niet alleen onmisbaar in onze harten, maar ook in die van de Soedanezen.

Giftenstroom
We zijn er bijzonder blij mee dat onze Terdegelezers zo mild geven voor hulp aan mensen, die in grote nood verkeren. Er zijn verenigingen die een bedrag overmaken, bedrijven die geld geven. Tijdens de eerste Terdegedagtocht werd er gecollecteerd: opbrengst ƒ 377,50. En natuurlijk vele particulieren. Alle gevers nu al hartelijk bedankt! Op dit moment is er al bijna tweehonderdduizend gulden binnen, maar er is nog meer nodig. Veel meer. Daarom doen we nogmaals een dringend beroep op u om (nogmaals) een bedrag af te staan voor de van alles berooide mensen in Zuid-Soedan. Zoals u weet wordt het geld via ZOA Vluchtelingenzorg besteed aan voedsel, kleren, kookpannen, onderwijs enz. voor vluchtelingen in kampen in Zuid-Soedan. Het is verblijdend dat ZOA een projectleider en een verpleegkundige kon uitzenden naar het vluchtelingenkamp in Maridi. De hulp komt daardoor al een stukje dichterbij. Carla van R. uit Ede loste de rebus op en maakte er een sprekende tekening bij, die we hierbij plaatsen. De uitroep "Help Soedanese kinderen" willen wij graag onderstrepen en nog eens aan uw hart leggen. Uw gift kunt u overmaken op gironummer 300 70 10 van Terdege Helpt in Apeldoorn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.