+ Meer informatie

Politie Rotterdam pakt gewelddadige bende overvallers

1 minuut leestijd

Met de aanhouding van zes verdachten heeft de politie van Rotterdam-Rijnmond vijf uiterst gewelddadige overvallen opgelost. Dat heeft de politie vanmorgen bekendgemaakt. Vier verdachten, onder wie een heler, zijn dinsdagmorgen aangehouden.

Bij huiszoekingen werden onder meer twee vuurwapens en een deel van de buit aangetroffen. Een uit Colombia afkomstige man en diens vriendin (beiden 23), die deel uitmaakten van de bruut optredende overvalgroep, werden dinsdagmorgen bij aankomst op Schiphol aangehouden.

Bij een overval in Zwijndrecht werden een bewoner en een kennis met vuurwapens bedreigd en met touw en tape gekneveld. Daarna doorzochten de overvallers de woning en gingen er met een kostbaar horloge, diverse goederen en geld vandoor.

Bij een overval in Berkel en Rodenrijs werden vorig jaar november dertien personen van een verkoopinstelling bedreigd en daarna hardhandig met touw en tape geboeid. Bij deze overval vielen twee gewonden. Een afgevuurde kogel trof een slachtoffer in de rug en een ander in de arm.

In dezelfde maand werd een vogelhandelaar in Maassluis overvallen. Ook hij werd gekneveld. Daarna gingen de overvallers er met enkele duizenden guldens vandoor. De daders zochten hun adressen uit via advertenties in de krant. Daarin boden de slachtoffers waren te koop aan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.