+ Meer informatie

Noodsituatie in Noord-Thailand

1 minuut leestijd

APELDOORN - „In Noord-Thailand is sprake van een toenemende noodsituatie". Dat zegt een voorlichter van de stichting ZOA, die op dit moment in Thailand op werkbezoek is. Iedere nacht steken honderden vluchtelingen uit Laos de grensrivier de Mekong over.

De vluchtelingen behoren tot de Hmongs en proberen het kamp Ban Vinai te bereiken. In dit kamp, dat al meer dan tien jaar bestaat, verblijven al meer dan 45.000 vluchtelingen.

De Nederlandse' hulporganisatie ZOA-vluchtelingenzorg, die' verantwoordelijk is voor de medische hulp in Ban Vinai, krijgt door deze ontwikkelingen te maken met de behandeling van een extra groot aantal zieke en ondervoede vluchtelingen. Deze vluchtelingen worden door de Thaise regering als illegale immigranten beschouwd.

Om de instroom van nieuwe vluchtelingen in Ban Vinai te beperken zijn de kampautoriteiten begonnen met het bouwen van een aluminium omheining rond het kamp. Daarnaast is intensieve patrouillering ingesteld. De illegale vluchtelingen komen niet in aanmerking voor de door UNCHR (Hoge commissariaat voor de vluchtelingen) verstrekte voedselrantsoenen.

Het team van artsen en verpleegkundigen van ZOA is van plan om, naast de verzorging van ernstig zieke vluchtelingen die in het ziekenhuis moesten worden opgenomen, de overige zieken zo mogelijk in hutten te behandelen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.