+ Meer informatie

's-GRAVENDEEL

1 minuut leestijd

tie van de Bron waterleiding Hoeksche Waard ziet op dit moment geen aanleiding om maatregelen te nemen tegen het gesuggereerde te hoge nitraatgehalte in het leidingwater. Het gehalte in het leidingwater is niet verontrustend en is nog altijd veel lager dan het landelijk gemiddelde, meent de waterleidingmaatschappij.

Berichten naar aanleiding van een artikel in de Consumentengids dat het nitraatgehalte te hoog zou zijn voor babyvoeding, kunnnen door de BWL niet bevestigd worden. De kwalificatie slecht heeft volgens het bedrijf alleen betrekking op een incidenteel geval met een watermonster uit Kralingen.

Dat heeft een directiewoordvoerder van de BWL gisteravond in 's-Gravendeel tijdens een commissievergadering geantwoord naar aanleiding van vragen van het PvdA-raadslid N. Stolk.

Wel is het bedrijf van mening dat de Inspectie van de volksgezondheid, die toezicht houdt op de kwaliteit van het drinkwater, zelf met richtlijnen dient te komen over de hoogte van het toelaatbare nitraatgehalte. De BWL zal in ieder geval niet vragen om dergelijke richtlijnen, omdat men vindt dat het initiatief moet liggen bij de Inspectie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.