+ Meer informatie

HANDBOEK VOOR DE DIAKEN

2 minuten leestijd

In het recente verleden is op de ambtsdragersconferentie bekendheid gegeven aan het feit dat onder de titel ”Zichtbare liefde van Christus” een handboek voor de diaken wordt geschreven. Als alle dingen gaan zoals redactie en uitgever zich voorstellen, zal het boek in april van dit jaar verschijnen. Het ligt in de bedoeling deze uitgave te presenteren in de landelijke ambtsdragersconferentie die bij leven en welzijn zal worden gehouden op zaterdag 20 april 1991.Eén van degenen die een bijdrage voor dit boek schreven, is ds. K.T. de Jonge. Bij zijn bijdrage onder de titel ”Het diaconaat” leverde deze scribent drie bijlagen onder de titels ”van synode tot synode”, ”van conferentie tot conferentie” en ”hulpverlening buitenland”, waarin overzichten worden gegeven van wat op synoden en in ambtsdragersconferenties door de jaren heen rond het diaconaat is besproken en besloten.De omvang van het tot stand te brengen diaken-handboek staat niet toe deze bijlagen integraal op te nemen. Er wordt echter zoveel relevante informatie in gegeven dat de redactie van Ambtelijk Contact heeft besloten het blad voor de ambtsdragers voor deze informatie open te stellen. In dit nummer vindt de lezer informatie over het diaconaat op de generale synodes van de Christelijke Gereformeerde Kerken sinds 1893.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.