+ Meer informatie

Protest tegen dierproeven

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Circa tweehonderd mensen hebben zaterdag in Den Haag geprotesteerd tegen de onnodige en wrede proeven op dieren. De bijeenkomst werd gehouden in verband met het wereldweekend voor laboratoriumdieren.

CAIRO Minister Van der Klaauw (m) van Buitenlandse zaken heeft zaterdag in zijn hoedanigheid van voorzitter van de EG-ministerraad in Cairo gesproken met de Egyptische president Sadat (r). Links de parlementsvoorzitter Soufi Abu Taleb.

De actrice Josephine van Gasteren bepleitte op het Binnenhof een grotere inzet van de overheid ten aanzien van het welzijn van dieren. Ook sprak zij zich uit tegen de op grote schaal gepleegde vivisectie, terwijl er volgens haar ook alternatieven zijn om deze' proeven uit te voeren.

De Nederlandse bond tot bestrijding van de vivisectie heeft becijferd dat er jaarlijks in Nederland ruim drie miljoen dieren worden gebruikt en misbruikt bij experimenten in commerciële en wetenschappelijke laboratoria. Bijna tachtig procent van deze proeven wordt verricht zonder enige vorm van verdoving. In de farmaceutische, cosmetische, bio- en oorlogsindustrie worden jaarlijks vele duizenden dieren uitgeprobeerd als het om nieuwe produkten gaat.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.