+ Meer informatie

Reagan bemoeit zich met crisis Syrië en Israël

1 minuut leestijd

WASHINGTON — De Amerikaanse televisiemaatschappij ABC heeft maandagavond bericht dat president Ronald Reagan in het weekeinde gesproken heeft met de Saoedische prins Turki el Faisal. Dit is het eerste teken dat Reagan zich persoonlijk bemoeit met de Amerikaanse diplomatieke pogingen om de crisis tussen Syrië en Israël te bezweren.

Er was geen officiële aankondiging gedaan over de ontmoeting tussen Reagan en de Saoedische prins. Witte-Huiswoordvoerder David Prosperi zei maandagavond dat hij over de ontmoeting geen informatie heeft.

Volgens ABC-News hebben Reagan en de prins gepraat over de mogelijkheid dat Syrië de SAM-6 raketten uit Libanon terugtrekt als Saoedi-Arabië de financiële steun aan de Syrische strijdkrachten in Libanon weer hervat.

Zie ook pag. 5: „Begin haalt uit naar Saoedi-Arabië".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.