+ Meer informatie

Kamer: Sneller afspraken over ziektedagen toepassen

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer heeft zich gisteren in overgrote meerderheid uitgesproken voor de mogelijkheid dat afspraken tussen werkgever en werknemer waarbij ziektedagen in mindering worden gebracht op het vakantietegoed al kunnen Ingaan per 1 januari. De Kamer stemde In met een voorstel van de PvdA om het Burgerlijk Wetboek in deze zin te veranderen.

Een eerste serie maatregeien van het kabinet om ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid te beperken kreeg gisteren de instemming van vrijwel de gehele Kamer. Tot de maatregelen behoort onder meer een systeem waarbij werkgevers die arbeidsongeschikten in dienst nemen of houden, worden beloond en zij die arbeidsongeschikten ontslaan een boete moeten betalen.

In de opzet van het kabinet zou een aantal maatregelen ter bestrijding van het ziekteverzuim pas kunnen ingaan per 1 juli volgend jaar. De Kamer meent dat cao-afspraken over het inleveren van verlofdagen bij ziekte al een halfjaar eerder van kracht moeten kunnen worden. Een aantal cao's wordt in de eerste helft van volgend jaar afgesloten en voor deze overeenkomsten zou '92 anders een verloren jaar dreigen te worden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.