+ Meer informatie

Balten tonen begrip in kwestie ambassade

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) De drie Baltische republieken hebben geen moeite met het besluit van de Nederlandse regering af te zien van een aparte ambassade in een van de drie landen, zo blijkt uit een brief van minister Van den Broek van buitenlandse zaken aan de Tweede Kamer.

Het Nederlandse voorstel om in samenwerking met de Benelux-partners te zoeken naar een vorm van gemeenschappelijke belangenbehartiging op consulair terrein, wordt echter toegejuicht, zo blijkt eveneens uit de brief.

Daarin wordt ook melding gemaakt van de resultaten van het bezoek dat de ambassadeur in algemene dienst, Chr. R. J. Kroner, onlangs aan de Baltische staten heeft gebracht. De verschillende Baltische regeringen hebben volgens de brief „volledig begrip getoond voor en instemming betuigd met" het besluit van de regering om te volstaan met mede-accreditering. Ook de Baltische staten zullen van hun kant -om financiële redenen- geen ambassade in Den Haag openen, zo staat in de briefte lezen.

Zoals bekend heeft de Tweede Kamer in een breed gesteunde motie gevraagd om de opening van een aparte Nederlandse ambassade in een van de drie Baltische staten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.